«Harry Potter and the Deathly Hallows»… έρχεται στις 21 Ιουλίου!

Harry Potter and the Deathly Hallows

Το Σάββατο της 21ης Ιουλίου (στις 00:01 βρετανική ώρα) το «Harry Potter and the Deathly Hallows» κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην αγγλική γλώσσα. Το 2007 σηματοδοτεί τη δέκατη επέτειο από την έκδοση του πρώτου βιβλίου της σειράς. Από τον αγγλικό εκδοτικό οίκο Bloomsbury δηλώνουν πανευτυχείς που εκδίδουν το πιο πολυαναμενόμενο βιβλίο του κόσμου.
Από την άλλη μεριά η Ρόουλινγκ δηλώνει: «Είμαι χαρούμενη με ραγισμένη καρδιά! Πάντα ήξερα ότι η ιστορία του Χάρι θα έκλεινε με το 7ο βιβλίο, αλλά το αντίο υπήρξε τόσο δύσκολο… Ποτέ πριν δεν είχα νιώσει τέτοιο μείγμα ακραίων συναισθημάτων στη ζωή μου, ποτέ δεν ονειρεύτηκα πως θα μπορούσα να νιώσω ευτυχισμένη και συνάμα θλιμμένη…»
Και συνεχίζει: «Αν μπορεί να θεωρηθεί παρήγορο αυτό, σίγουρα θα υπάρξουν πολλά που θα συνεχίσουμε να συζητάμε, να αμφισβητούμε και να υποθέτουμε μετά το “Deathly Hallows”».

Παλαιότερα, στη φιλανθρωπική εκδήλωση της 1ης Αυγούστου 2006 στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης, όπου παραβρέθηκαν γνωστοί συγγραφείς για να διαβάσουν αποσπάσματα από βιβλία τους, η συγγραφέας δήλωσε για το τελευταίο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ: «Νιώθω μάλλον απελευθερωμένη… επειδή έφτασα στο τέλος, που κάποιοι θα το μισήσουν και άλλοι θα το αγαπήσουν, αλλά έτσι πρέπει να γίνει… Φτάνω προς το τέλος που πάντα σχεδίαζα, αλλά κάποιοι χαρακτήρες που αναμενόταν να επιζήσουν έχουν πεθάνει και ένας χαρακτήρας σώθηκε… Καταλαβαίνω γιατί ένας συγγραφέας θα σκότωνε ένα χαρακτήρα από την άποψη του ότι δε θα μπορούν έτσι άλλοι να συνεχίσουν να γράφουν για αυτόν μετά το θάνατο του συγγραφέα που τον δημιούργησε».

Ακόμη, σε προηγούμενη εκδήλωση, στη γιορτή για τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, στις 25 Ιουνίου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στην Αγγλία, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ διάβασε αποσπάσματα από το 6ο βιβλίο του Χάρι Πότερ μπροστά σε 2.000 παιδιά. Στην εκδήλωση παρίσταντο μεταξύ άλλων οι Άντονι Χόροουιτς (Άλεξ Ράιντερ), Φίλιπ Πούλμαν (Η Τριλογία του Κόσμου) και Μπράιαν Ζακ (Το Πρόσταγμα του Αγγέλου). Λέγεται ότι η τελευταία λέξη του τελευταίου κεφαλαίου θα είναι scar («ουλή» στα ελληνικά, εξαιτίας ίσως της ουλής που φέρει ο ήρωας της). Θα περιμένουμε να το εξακριβώσουμε! Επειδή, μάλιστα, αναμένεται να είναι τόσο μεγάλη η αναστάτωση των fans από το τέλος της σειράς η μεγάλη βρετανική αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstone’s αποφάσισε την ίδρυση Κέντρου Ψυχολογικής Υποστήριξης.
Στη χώρα μας, το αγγλικό βιβλίο θα διατεθεί στις 21 Ιουλίου από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ενώ η ελληνική μετάφραση αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου 2007. Επίσης, θα κυκλοφορήσουν συλλεκτικές θήκες με τα προηγούμενα βιβλία της σειράς, ενώ θα προβληθεί φέτος και η 5η ταινία με τα κατορθώματα του διάσημου μάγου! Μάλιστα, το τρέιλερ για την επόμενη ταινία του Χάρι Πότερ «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα» είναι έτοιμο.

Εν αναμονή λοιπόν για το grand φινάλε…