Διαμαρτυρία Πετσάλνικου για τα Γερμανικά δημοσιεύματα

Εκφράζοντας το δημόσιο αίσθημα, ο πρόεδρος του εθνικού κοινοβουλίου απέστειλε απαντητική επιστολή σε δημοσίευμα του περιοδικού «Stern», διευκρινίζοντας ότι η χώρα μας ουδέποτε ζήτησε χρήματα από τη Γερμανία, ενώ υπενθυμίζει μεταξύ άλλων ότι το 13% των συνολικών εξαγωγών οπλικών συστημάτων της Γερμανίας έχει κατεύθυνση προς την Ελλάδα. Ταυτόχρονα ο κ. Πετσάλνικος ζήτησε συνάντηση με τον Γερμανό πρεσβευτή στην Ελλάδα προκειμένου να εκφράσει και να μεταφέρει την έντονη δυσφορία του πολιτικού κόσμου για τα ασεβή δημοσιεύματα γερμανικών μέσων ενημέρωσης που έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εξάλλου απέστειλε επιστολή στο γερμανικό περιοδικό Stern με την οποία διαμαρτύρεται έντονα για άρθρο του της 18ης Φεβρουαρίου, το οποίο, όπως σημειώνει, «υπερβαίνει κάθε όριο». Απαντώντας ο κ. Πετσάλνικος προς τον συγγραφέα του άρθρου αναφέρει ότι ανήγαγε «μια εξαιρετικά δύσκολη και περίπλοκη για την Ελλάδα κατάσταση στον εξής λαϊκίστικα υπεραπλουστευμένο και στρεβλό παρονομαστή: «Εμείς οι Γερμανοί πληρώνουμε και εσείς οι Έλληνες εισπράττετε».

Ο κ. Πετσάνικος τονίζει ότι είναι ανακριβές ότι από το 1981 οι Έλληνες μόνον εκταμίευαν και δαπανούν συνεχώς ενώ οι Γερμανοί χρηματοδοτούν μόνο και απαντά εμπεριστατωμένα για τη στήριξη που έχει λάβει η Γερμανία σε μία σειρά από τομείς, ενώ αναρωτιέται «ποιος προκάλεσε την τραπεζική αυτή κρίση που αστραπιαία μετεξελίχθηκε σε παγκόσμια οικονομική κρίση» και προσθέτει: «Σίγουρα όχι εμείς οι Έλληνες»..

Τέλος ο κ. Πετσάλνικος -αφού επισημαίνει ιδιαιτέρως την υποβολή του προγράμματος για την ανόρθωση της Οικονομίας στην ΕΕ- ξεκαθαρίζει: «Εμείς οι Έλληνες φέρουμε το βάρος της πραγματοποίησης των αλλαγών που απαιτούνται. Επομένως, εσείς οι Γερμανοί δεν χρειάζεται να φοβάστε ότι θα ζητήσουμε τα λεφτά για την σωτηρία μας. Η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση σας για να αποκρούσει τις επιθέσεις των κερδοσκόπων».

Σημειώνεται, πάντως, ότι ορισμένα γερμανικά δημοσιεύματα ξεπερνούν κάθε έννοια κριτικής και ολισθαίνουν σε άλλα μονοπάτια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γερμανικό περιοδικό Focus, το οποίο στην πρώτη σελίδα, στο πρώτο του θέμα, χαρακτηρίζει τους Έλληνες «απατεώνες» της ευρωπαϊκής οικογένειας και έχει ως εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου σκεπασμένη με την ελληνική σημαία να κάνει μια απρεπή κίνηση.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος σε δηλώσεις του υπενθύμισε: «Οι Γερμανοί οφείλουν σε εμάς τα Καλάβρυτα, το Δίστομο και τα 70 δισεκατομμύρια από τα ερείπια που άφησαν πίσω τους». Αναφερόμενος στο κατάπτυστο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού «Focus», ο κ. Κακλαμάνης τόνισε: «Ως δήμαρχος της Ακρόπολης και του Παρθενώνα δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός. Μέσω του Διαδικτύου θα κινητοποιήσουμε όλους τους ανθρώπους του πολιτισμού ώστε να υπάρξει αντίδραση σε αυτή την ασχήμια».

Πηγή: madata.gr


Eπίθεση κατα μέτωπο γερμανικού περιοδικού προς την Ελλάδα
Το Focus εξηγείται για την Αφροδίτη της Μήλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, για γερμανικά δημοσιεύματα
Κύριοι του Focus, δε χρωστάμε σε κανένα..