Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, για γερμανικά δημοσιεύματα

1 ημέρα πριν

«Καταδικάζουμε τη μετρολαγνεία και τη μετρολογία, που υπάρχει όλο αυτό το χρονικό διάστημα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τα δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για νέα μέτρα και αν τα καταδικάζει. Ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για κατάσταση, που «δημιουργεί πανικό στον απλό Έλληνα πολίτη» και τόνισε ότι «τις περισσότερες φορές, πολλά από αυτά τα δημοσιεύματα είναι ανυπόστατα». «Εμείς, αυτό που κάνουμε, είναι να ασκούμε μία σοβαρή πολιτική.

Ο Τύπος, τα ΜΜΕ κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό που έχουμε να πούμε, όμως, είναι πως ισχύει ότι σκεφτόμαστε, ότι διαβουλευόμαστε και κυρίως στο τέλος, ότι αποφασίζουμε», υπογράμμισε. Σε ερώτηση για το ποια είναι τα μέτρα, που πρέπει να περιμένει ο πολίτης, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση παίρνει «με πολύ μεγάλη περίσκεψη τις αποφάσεις» και με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

«Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να υπερβούμε τις απόψεις μας σε συγκεκριμένα οικονομικά ζητήματα, γιατί πρέπει να σώσουμε τη χώρα. Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ. Και για αυτό ακριβώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πολλές φορές έχει πει ότι "δυστυχώς αναγκαζόμαστε να παίρνουμε κάποια επώδυνα μέτρα"», συμπλήρωσε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι όποιες αποφάσεις, αναγκαστεί να πάρει η κυβέρνηση, θα έχουν ως βασική σκέψη και βασικό γνώμονα την υπεράσπιση του εισοδήματος του απλού Έλληνα πολίτη. «Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη», είπε ερωτηθείς αν «θα πειραχθεί ο 14ος μισθός».

------------
2 ημέρες πριν

«Ανάξιο σχολιασμού», γιατί «πραγματικά, εκθέτει την Ελλάδα ολόκληρη και τους Έλληνες πολίτες», χαρακτήρισε, ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, το εξώφυλλο γερμανικού περιοδικού, που απεικονίζει την Αφροδίτη της Μήλου να χειρονομεί χυδαία, φέροντας, ως λεζάντα, τη φράση «απατεώνες στην ευρωοικογένεια». «Θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι τα δημοσιεύματα είναι δημοσιεύματα, τα κρίνει ο αναγνώστης, δεν είναι θέμα σχολιασμού της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής, επισημαίνοντας παράλληλα, πως «εμείς, ως ελληνική πολιτεία, με τους χειρισμούς της διακυβέρνησης της ΝΔ δώσαμε τις αφορμές, ώστε στο ευρωπαϊκό περιβάλλον να μην έχουμε την καλύτερη φήμη και υπόληψη σήμερα».

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ακόμη ότι «ακριβώς αυτό προσπαθεί να καταπολεμήσει η κυβέρνηση σήμερα» και πως στόχος της είναι «να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες στιγμές ευτελισμού και να μη δώσουμε ξανά λαβή στους Ευρωπαίους εταίρους μας, είτε σε επίπεδο πολιτικών, είτε σε επίπεδο ΜΜΕ, να ασχοληθούν με αυτόν τον τρόπο επιδεικνύοντας αυτή τη συμπεριφορά προς την Ελλάδα». Σχετικά με την πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής να καλέσει τον Γερμανό πρέσβη για εξηγήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Πετσάλνικος εκφράζει τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και πως «εκείνο που υπάρχει, ως ατμόσφαιρα στα ΜΜΕ, είναι ότι κάποιοι συντηρητικοί πολιτικοί της Γερμανίας περνούν ένα τέτοιο κλίμα, το οποίο πρέπει να αναστρέψουμε».


Διαμαρτυρία Πετσάλνικου για τα Γερμανικά δημοσιεύματα
Κύριοι του Focus, δε χρωστάμε σε κανένα..
Το Focus εξηγείται για την Αφροδίτη της Μήλου